当前位置: 首页 » 设计 » 建筑案例 » 正文

曼哈顿城市天际线新风景

放大字体  缩小字体 发布日期:2017-04-18  来源:深圳家具·设计
核心提示:由BIG-Bjarke Ingels Group为Durst设计的VIA 57 West,给纽约市引入了一种新的建筑:Courtscrape。

建筑名称:VIA 57 WEST

建筑设计:BIG-Bjarke Ingels Group

建筑类型:住宅

客户:The Durst Organization

合作:SLCE Architects, Starr Whitehouse, Thornton Tomasetti, Dagher Engineering, Langan Engineering, Hunter Roberts,Enclos, Philip Habib & Assoc, Vidaris Inc, Nancy Packes, Van Deusen & Assoc, Cerami & Assoc, CPP, AKRF, Glessner Group, Brandston Partnership Inc

建筑位置:New York, USA

所获奖项:2015 P/A Progressive Architecture Citation Award, 2012 NYAIA Merit Award Future Award

最好的高层建筑之一

由BIG-Bjarke Ingels Group为Durst设计的VIA 57 West,给纽约市引入了一种新的建筑:Courtscrape。这栋830 000平方英尺的高层结合了美国超高层和欧洲庭院的特点,一共包含了709户住宅,围绕着建筑中心奢华的22 000平方英尺的花园。

VIA 57 West, designed by BIG-Bjarke Ingels Group for the Durst Organization, introduces a new typology to New York City: the Courtscraper. The 830 000 sq ft highrise combines the density of the American skyscraper with the communal space of the European courtyard, offering 709 residential units with a lush 22 000 sq ft garden at the heart of the building. 

VIA占据了近乎西57街和西side高速路角落的一整个街区,坐享哈德逊河以及码头的无敌景观。2010年春Durst公司任命BIG为这个基地设计一栋建筑,在2011年开始建造。这栋32层的建筑从2016年五月开始欢迎住户的到来,建造将在今年秋天完成。在今年早些时候,CTBUH将VIA 评为美国2016年最好的高层建筑之一。

VIA occupies nearly a full city block at the corner of West 57th Street and the West Side Highway, with uninterrupted views towards the Hudson River Park and the waterfront. The Durst Organization commissioned BIG to design a building for the site in the spring of 2010, and construction commenced in 2011. The 32-story building has welcomed residents since May 2016 with the construction completing this Fall. Earlier this year, the Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) named VIA  the Best Tall Building in the Americas as part of its 2016 Tall Buildings Award.

横看成岭侧成峰

VIA Courtscraper是欧洲街坊建筑和传统美国高层建筑的结合。建筑东北角最高峰高450英尺,在增加公寓住户数的同时,优雅的保留了相邻的Helena Tower面向哈德逊的景观。VIA形体的变化主要由视觉效果的优劣决定。从西面看是一个双曲线抛物面或者说是扭曲的金字塔,从东面看,是一个细长的尖塔。

The VIA Courtscraper is a hybrid between the European perimeter block and the traditional American highrise. The building peaks at 450 feet at its north-east corner, thereby maximizing the number of apartments and graciously preserving the adjacent Helena Tower's views of the river. VIA's volume changes depending on the viewer's vantage point. From the west, it is a hyperbolic paraboloid or a warped pyramid. From the east, the Courtscraper appears to be a slender spire.

小小城市绿洲

建筑中央的共享花园庭院的灵感来自于传统哥本哈根城市绿洲。花园和Olmsted's花园有着完全一致的比例,只是小了13000倍,像是一个盆栽中央公园。庭院的东边是绿树成荫的树林,西边是阳光普照的牧场。由Starr Whitehouse景观建筑公司设计,庭院中种植了80种树和灌木,47个自然植物品种。

The shared green space at the heart of the block is derived from the classic Copenhagen 'urban oasis'. The courtyard has the exact same proportions as Olmsted's park, just 13,000 times smaller- a bonsai Central Park. In a similar accumulation of natural landscapes, the courtyard transforms from a shaded forest in the east, to a sunny meadow in the west. Designed by landscape architecture firm Starr Whitehouse, it features 80 newly planted trees and lawns, and 47 species of native plant material.

“近些年,一些最有趣的城市发展莫过于自然和公共空间,将这些重新放入后工业时代的口袋,解放城市,例如百老汇和时代广场的人行道,自行车道,高线公园,和一些转变为公园的工业码头。坐落于哈德逊河东南角的VIA延续了绿化的趋势,将公共空间植入曼哈顿的城市肌理中。将两种看起来互斥的建筑类型融合在一起;庭院和超高层建筑,庭院超高层将会是曼哈顿城市天际线上的另一道风景。”BIG合伙创始人Bjarke Ingels说道。

“In recent decades, some of the most interesting urban developments have come in the form of nature and public space, reinserting themselves back into the postindustrial pockets, freeing up around the city; the pedestrianization of Broadway & Times Square; the bicycle lanes, the High Line and the industrial piers turning into parks. Located at the northern tip of the Hudson River Park, VIA continues this process of greenification allowing open space to invade the urban fabric of the Manhattan city grid. In an unlikely fusion of what seems to be two mutually exclusive typologies -the courtyard and the skyscraper, the Courtscraper is the most recent addition to the Manhattan skyline.”Bjarke Ingels, Founding Partner, BIG.

与自然相融

建筑的东北角直冲云霄,而另外三角则顺势而下,保持在较低的高度之上。下凹的体量不仅将哈迪逊河的无敌景观引入了建筑之内,同时也让仍然温暖的夕阳得以洒落在建筑的大部分空间中。私密而安静的内院是居民专享小小空间,也在视觉上与哈迪逊河河畔公园的绿地相互连接,融为一体,仿佛成为了城市公共绿地的一个部分。

By keeping three corners of the block low and lifting the north-east portion of the building, the courtyard opens views towards the Hudson River and brings the low western sun deep into the block. While the courtyard is a private space and a sanctuary for residents, it can still be seen from the outside, creating a visual connection to the greenery of the Hudson River Park.

建筑内分布着大小不一的公寓,而一二层则被各式各样的文化与商业空间所占据。建筑的下层空间与内部庭院建立了紧密的联系,巨大的楼梯连接着大堂和庭院,仿佛在邀请居民前往休息放松。环绕庭院的空间之内休息室、活动室、高尔夫模拟区、电影放映室、泳池、篮球馆、健身房、棋牌室、乒乓球室、台球室和沙狐球场依次而列,内外公共空间在结构与视觉上相互交融,融为一体。

The building is predominantly residential units of different sizes with cultural and commercial program at the street level and the second floor. The lower levels of VIA have a strong relationship to the courtyard. The lobby is connected directly to the courtyard via a grand stair, which invites residents into the courtyard space. The generous amenities at VIA include lounges and events spaces, a golf simulator, movie screening room, a pool, a basketball court, gym and exercise studios, and game rooms for poker, ping pong, billiards and shuffle board, and are all constructed around the courtyard to create a strong physical and visual connection between the interior and exterior communal spaces.

在上层空间中,如鱼骨般排列的一件件公寓秩序井然,首尾相接,面朝着不远处的哈德逊河。巨大的露台内嵌于建筑表皮之内,在为内部空间带来极致视野与明亮光线的同时,保护着居住者的隐私不受侵扰。室内设计的用材精致简洁,衍生自欧美风格的“北欧美式”风格将斯堪的纳维亚半岛现代设计中经典的材料融入了纽约本土材料之中。浅黄色的橡木地板与橱柜占据了空间的主体部分,而卫生间内纯白的瓷砖看起来整洁干净。

At the upper levels, the apartments are organized on a fishbone layout, orienting the homes towards the view of the water. Large terraces are carved into the warped façade to maximize views and light into the apartments, while ensuring privacy between the residents. The material concept for the interior design of the project is "Scandimerican", another layer of the European-American hybridity. They blend classic modern Scandinavian material sensibility blended with local New York materials. The primary materials of the apartments are oak wood floors and cabinets, and white porcelain tiles in the bathrooms.

与生活紧密

相邻Helena Tower立面之上,由Stephen Glassman创作的8层高的巨型雕塑作品“Flows Two Ways”将成为这个作品的最后一块拼图。在雕塑落成后,诸如Livanos集团旗下餐厅,Landmark剧院影院以及全美第一家美国犬类俱乐部的零售店将进驻建筑的临街空间,让此处成为城市中休闲消遣的新热点。

The building also features a complementing eight-story sculpture by Stephen Glassman entitled “Flows Two Ways,” anchored on the façade of the adjacent Helena tower. Once completed, the ground floor commercial space will host such public amenities as a restaurant from the Livanos Restaurant Group, a Landmark Theatres movie cinema and the first U.S. retail store for the American Kennel Club.

 
 
[ 设计搜索 ]  [ 加入收藏 ]  [ 告诉好友 ]  [ 打印本文 ]  [ 违规举报 ]  [ 关闭窗口 ]

 

 
推荐图文
推荐设计
点击排行