优雅漂浮的绿色虚物

   日期:2016-07-05     来源:深圳家具·设计    作者:刘娟    
核心提示:景观工作室Nomad Studio在纽约的圣路易斯当代艺术博物馆庭院中创作了一张叫“绿色虚物”的大绿毯子,占地200平方米的该装置上方种上了数以千计的绿植,博物院的庭院也因为这个艺术作品而充满了生机。
 
项目名称:Green Varnish. Data sheet
项目地址: Contemporary Art Museum of Saint Louis (CAM).
设计单位: Nomad Studio.
咨询机构: Iria Perez and Assoc., LIA Engineering
团队: Collab – Portico, Green Roof Blocks.
摄影:David Johnson , jarredgastreich , nomad studio and Alex Elmestad.
 

 
景观工作室Nomad Studio在纽约的圣路易斯当代艺术博物馆庭院中创作了一张叫“绿色虚物”的大绿毯子,占地200平方米的该装置上方种上了数以千计的绿植,博物院的庭院也因为这个艺术作品而充满了生机。
 

 

 
This is the first significant installation located in the courtyard of the Contemporary Art Museum of Saint Louis, which completely modifies and alters the space.Green Varnish, designed by landscape architecture firm nomad studio, is the first installation of its kind which is located in the courtyard of CAM in Saint Louis, with the aim of completely transforming and altering the space.
A green fabric made up of thousands of plants floats in the space, symbolically covering the inconvenient facts of society. The structure occupies approximately 200 square metres and has turned the courtyard into an exuberant sculpture filled with life. It is a natural tapestry which plays with the architectural space, while provoking it.
 

 

 

 
景观建筑师希望借这个优雅漂浮在博物馆庭院中的大绿毯子表达社会发展对真相的忽视以及政治观点的粉饰:人类的生活方式改变了自然系统,越来越多的景观不复存在,而人类却没有直面这一事实。现今的生态结构将过渡到一个没有景观的新自序中。
 

 

 
This project has been directed by William E. Roberts and Laura Santín, founding Partners of nomad studio, known for its intuitive approach of combining contemporary art and design with natural elements. Their work, which has been internationally awarded, has mainly focused on projects closely related to the social and environmental impact of landscape architecture.
 
With Green Varnish, nomad studio explores the necessity of hiding inconvenient realities with politically correct beauty. A spectacular green fabric elegantly floats over the floor of the museum’s courtyard.
 

 

 

 
William和Laura表示:坦诚而言,我们需要克服气候变化引起的系列大改变。目前为止人类的反应相当被动,这主要体现在人们拒绝这一现实和做一些针对绿色的形式上的微调。
 

 

 

 
With this installation, William and Laura reflect on society’s tendency to ignore and hide any relevant information which represents an inconvenience. In this specific case, on how our lifestyle is altering natural systems. We live in denial within vanishing landscapes, refusing to accept reality. Landscapes are gradually ceasing to be operative in their ecological structures and therefore, will transition into a completely different landscape in search of a new ecological order.
 
For William and Laura: “Deep inside the collective awareness, it is clear we need to overcome major changes in order to cope with climate change. Currently, our response is completely reactionary and we mainly express it in two different manners: pure rejection or some form of green shift that enables us to continue business as usual.”
 

 

 
当世界对可持续性,绿色环保诸如此类的用语说的越来越多时,这张大绿毯子乃是对所有虚伪的一记重拳,以及一个讽刺。
 
With Green Varnish nomad studio is making an ironic gesture towards the ‘greening’ trend camouflaged beneath the mantra of sustainability, resilience and other words which are often abused in the current world of design.
 

Nomad Studio.
 
 
 
更多>同类设计

推荐图文
推荐设计
点击排行